Екскурсія до музею «Дослідного поля та дослідної станції» ім. М.І. Вавілова

Друк

Підопічні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Подільського району були запрошені  на екскурсію до музею «Дослідного поля та дослідної станції».

            Научний співробітник відділу селекції-екскурсовод Любов Василівна розповіла відвідувачам про історію створення Дослідної станції. Створена вона в далекому 1884 році, а в 2014-му відмітила своє 130-ти річчя. За цей період в Полтавській державній сільськогосподарській дослідній станції ім. М.І. Вавілова були зміни не тільки в керівництві закладу, а й у самій структурі реєстру сортів рослин України.

            Так, селекціонерами станції виведено : два види озимої пшениці, 1 сорт люцерни, 1 сорт ярої пшениці та два гібриди кукурудзи. По всіх цих сортах відпрацьовані технології вирощування культур.

В музеї відображена вся історія розвитку установи, основні результати наукових досліджень. У музеї зібрані істинно унікальні експонати, що наочно ілюструють пройдений шлях селекціонерів.

 

            Що до наукової бібліотеки, то вона є найстарішою аграрною бібліотекою України і бере свій початок з особистих книг перших директорів і співробітників Полтавського дослідного поля. Наукова бібліотека здіснює науково-інформаційне забезпечення виконання плану науково дослідних робіт, що виконується науковцями станції.

Всі хто були присутні на екскурсії змогли більше дізнатися про сілекційне вирощування рослин, а також про досягнення в сферах плодово-ягідних культур, та землеробстві.




 

 

 

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©