Екскурсія до Полтавського музею авіації та космонавтики Ім. Г.Є. Кондратюка.

Друк

17 серпня 2017 року була проведена екскурсія до Полтавського музею авіації- космонавтики ім.Г.Є. Кондратюка для відвідувачів відділу денного перебування Подільського району.

 

Це унікальний музей авіації та ракетно-космічної тематики, який був започаткований у 1987 році за ініціативи творця ракетних двигунів академіка В.П. Глушка. Відвідувачі ознайомилися з експозиціями, які містяться в 6- ти залах, що присвячені внеску вчених, конструкторів, спеціалістів, пов’язаних з Полтавщиною. Це такі відомі імена, як М. С. Кисенко, В.М. Челомей, Котельников та інші. Серед них почесне місце займає уродженець м. Полтави О. Шарга (Юрій Кондратюк)

Також в цих залах представлені ужиткові речі космонавтів, моделі космічних кораблів та їх складові, дійові деталі, наочний матеріал про життя і діяльність творців ракетного будівництва та повітряного плавання.

 Важливе місце в композиції посідають матеріали, які висвітлюють одну з найграндіозніших союзницьких операцій часів Другої Світової війни –«Френтік», коли в Полтаві базувались літаки авіації (ВПС США).

 

 Екскурсія була цікавою та пізнавальною для відвідувачів.

Корисні веб-посилання

Friday the 29th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©