Екскурсія до Полтавського музею-садиби ім. Панаса Мирного

Друк

     18.12.2017року на передодні свята Св. Миколая  підопічні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Подільського району відділення денного

перебування відвідали музей-садибу класика української літератури Панаса Яковича Рудченка, більш відомого світові під своїм творчим псевдонімом Панас Мирний. Музей письменника - національна святиня. Адже саме  тут глибше розумієш творчість і велич духу цієї видатної особистості, що услід за Шевченком сказала: «Вся моя слава — Україна».

    Сучасний меморіальний комплекс, створений 1974 року, складається з меморіального будинку письменника, літературно-виставкової частини та господарського саду площею 1,5 га, де зберігаються дерева і кущі, посаджені власноруч Панасом Мирним, також біля ставу де особливо любив відпочивати відомий письменник ростуть дуби яким понад 300 років. Говорять в народі що хто доторкнеться цих дубів матиме таке ж здоров’я та довголіття, як і вони самі.

    Екскурсанти мали змогу оглянути будинок, в якому протягом 1903-1920 років власне жив і працював відомий український письменник. Серед унікальних експонатів музейної збірки, увагу підопічних територіального центру привернули унікальні в своєму роді витвори з металу та дерева, які збереглися в чудовому стані. Таких речей зі слів екскурсовода Тютюнник Ольги Дмитрівни налічується понад 1000 найменувань. Сказано багато цікавого про складне життя та творчість письменника. Про його твори, які в більшості залишилися недописані, так як в той час життя відомий письменник працював на державній службі і роботу забирав додому, тому залишалось на творчість дуже мало часу.

 

Учасники заходу всупереч непогоді залишились переповнені теплими враженнями,  не хотіли покидати затишний двір садиби.

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©