Соціальна та професійна адаптація учасників АТО

Друк

Управління соціального захисту населення Подільської районної у м.Полтаві ради  інформує щодо забезпечення учасників антитерористичної операції послугами із соціальної та професійної адаптації.

Згідно постанови КМУ від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції» змінено порядок забезпечення учасників антитерористичної операції послугами із соціальної та професійної адаптації через управліннясоціального захисту населення.

 

     Для отримання послуг з професійної адаптації учасник антитерористичної операції письмово звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування). 

     До заяви додається:

- копія пільгового посвідчення;

- копія документу, що підтверджує безпосередню участь особи в антитерористичній операції,  

   забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у

   період її проведення.

    Під час подання копій документів особи надають оригінал для огляду.

    Управління соціального захисту населення відповідно до заяви видає направлення учаснику антитерористичної операції до міськрайонного центру зайнятості на професійну орієнтацію щодо вибору напряму професійного навчання. Після проходження професійної орієнтації – видається направлення на професійне навчання.

    На підставі направлення на професійне навчання учасник антитерористичної операції зараховується до навчального закладу.

    Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції одноразово в порядку черговості.

    Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формами навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

    Строк професійного навчання учасників АТО визначається робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами та не може перевищувати 12 місяців.

Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами учасники АТО отримують документи державного зразка:

-  свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації – за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації учасників АТО за робітничими професіями;

-   документ  про підвищення кваліфікації – за результатами підвищення кваліфікації учасників АТО з вищою освітою.

    Після завершення підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення учасники АТО отримують посвідчення встановленого зразка.

    Слухачам, які навчалися з професій, пов’язаних із роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

     За більш детальною інформацією необхідно звертатися до управління соціального захисту населення за адресою: м.Полтава, вул.Анатолія Кукоби, 39, каб.102, тел. 58-44-31.

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©