Презентація проектів «Я МАЮ ПРАВО!» та «Сусідська варта».

Друк

 

06.12.2017 року о 10:00 год. в актовому залі приміщення Подільської районної у м. Полтаві ради відбулася презентація проектів «Я МАЮ ПРАВО!» та «Сусідська варта».

                  Активну участь у заході взяли голова Подільської районної у м. Полтаві ради Дробітько В.П., заступник голови ради з питань діяльності виконавчого органу Сироватка Д. В., начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тимченко О. В., інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в м. Полтаві Зінюха М. О., заступник начальника ВП № 2 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області Крайник О. Г., керівники громадських формувань з охорони громадського порядку, ОСН, ОСББ, ЖБК району.

             У ході зустрічі начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тимченко О. В. розповів присутнім про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів. Керівник зазначив, що метою проекту є підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві, адже надання громадянам безоплатної правової допомоги – це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захищати свої права кожному.

            Інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в м. Полтаві Зінюха М. О. презентувала проект «Сусідська варта». Як стало зрозуміло зі слів інспектора головна ціль проекту – зменшення кількості злочинів на певній території. Інструментів для досягнення мети буде кілька. Перший – взаємодія з поліцією, жителі постійно обмінюються інформацією з поліцією та діляться занепокоєнням щодо ситуації в районі. Другий інструмент взаємодії – безпека житла, мешканці дбають про безпеку у житловому кварталі і безпеку їхньої власності, також є уважними до підозрілих дій. Третій – турбота про свою територію, жителі дбають про благоустрій території, змінюють обстановку, що сприяє зменшенню злочинів. Отже проект «Сусідська варта» - це партнерство між поліцією і громадянами, що сприяє зменшенню можливості скоєння злочину.

 

           По закінченню зустрічі всі присутні мали змогу задавати питання і отримали змістові відповіді.

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©