ВІДБІР НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ

Друк

   ВІЙСЬКОВІ КОМІСАРІАТИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРОВОДЯТЬ ВІДБІР НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ ДО

30 ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ ІМЕНІ КНЯЗЯ КОСТЯНТИНА ОСТРОЗЬКОГО ОПЕРАТИВНОГО КОМАНДУВАННЯ «ПІВНІЧ»

 ВІЙСЬКОВІ КОМІСАРІАТИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРОВОДЯТЬ ВІДБІР НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ ДО

30 ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ ІМЕНІ КНЯЗЯ КОСТЯНТИНА ОСТРОЗЬКОГО ОПЕРАТИВНОГО КОМАНДУВАННЯ «ПІВНІЧ»

 Бригада створена в 2004 році на базі 30-ї окремої гвардійської танкової бригади, яка, у свою чергу, веде історію від 30-ї гвардійської танкової дивізії.

 З'єднання входило до Об'єднаних Сил швидкого реагування, 2-й механізований батальйон бригади був у складі ПОЛУКРБАТу у Косово.

 Навесні 2014 року, як одна з найбоєздатніших бригад Збройних сил України, 30-та механізована бригада відправилась на південь, очікуючи з Криму ймовірного удару. Згодом підрозділи перемістили до Арабатської стрілки, а потім — до Скадовська і Бердянська.

 В ході Російсько-української війни підрозділи бригади виконували бойові завдання під Савур-Могилою, Степанівкою, Міусинськом, Рубіжним, Металістом, Лутугіним та в ході «Операції з відновлення державного кордону» і спецоперації «Рейд».

14 бійців удостоєні звання Народного Героя України

 24 серпня 2018 року бригада дістала ім'я князя Костянтина Острозького.

 25 жовтня 2018 року бригада перейшла на нову систему харчування за каталогом продуктів.

 Наприкінці червня 2019 року завершено будівництво першої черги казарм поліпшеного планування.

 

 Вакантні посади та грошове забезпечення:

 Офіцерів: командир роти – 15379 грн. командир взводу – 13945 грн.,

 Сержантів: головний сержант роти – 11628 грн.; головний сержант взводу, командир танку – 11234 грн.; командир бойової машини – 11112 грн.; командир відділення – 10869 грн.

 Солдатів: старший водій – 10614 грн.; механік-водій – 10208 грн.; гранатометник – 10183 грн.; навідник, кулеметник, водій – 10167 грн.

 Частина дислокується у місті Новоград-Волинський

 Гаряча лінія Полтавського ОВК з питань контрактної служби: 093 041 62 71

 Контактний телефон РВК: __________________

Історична довідка та бойовий шлях 30-тої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького

30 окрема механізована бригада ім князя Костянтина Острозького - військова частина у складі Сухопутних військ Збройних Сил України. Пункт постійної дислокації бригади знаходиться в місті Новоград-Волинський, Житомирської області.

6 грудня 1991 року 30 гвардійська Рівненська танкова дивізія увійшла до складу Збройних Сил України.

В лютому 1992 року особовий склад дивізії склав присягу на вірність народу України.

20 жовтня 1999 р. Указом Президента України № 1356/99 дивізії було присвоєно почесне найменування «Новоград-Волинська». Цього ж дня Президент України вручив дивізії Бойовий Прапор.

До 30 липня 2004 року танкова бригада, згідно Директиви Міністра оборони України, була переформована в 30 окрему гвардійську механізовану бригаду. З осені 2004 року бригада була однією з перших частин швидкого реагування, на базі якої проводився експеримент по комплектуванню військовослужбовцями військової служби за контрактом, і вже станом на кінець 2005 року у військовій частині не залишилось жодного військовослужбовця строкової служби.

За зразкове виконання поставлених завдань та високі показники в бойовій підготовці Указом Президента України №232/2018 24 серпня 2018 року 30 окремій механізованій бригаді присвоєно почесне найменування "імені князя Костянтина Острозького"

З самого початку збройного протистояння російській агресії підрозділи 30 окремої механізованої бригади постійно ведуть боротьбу за свою землю. За сигналом «Бойова тривога» підрозділи 1 батальйонно-тактичної групи (далі «бтгр») 8 березня 2014 року залишили пункт постійної дислокації та здійснили переміщення в напрямку тимчасово-окупованого Криму, де виконували завдання до липня 2014 року. Після дострокового повернення військовослужбовців 2 механізованого батальйону з миротворчої місії в Косово було сформовано 2-у бтгр, бійці якої 22 травня 2014 року прийняли свій перший бій за місто Рубіжне, Луганської області.

1 бтгр 30 омбр влітку 2014-го року приймала участь в спецоперації по тилам противника, яка носила назву «Рейд».

Серед найбільш важливих бойових зіткнень 2014 року - це бої за Савур-Могилу, с. Степанівка, Міусинськ, Рубіжне, Металіст, Лутугино, забезпечення виходу з ворожого оточення підрозділів 24-ї омбр, 72-ї омбр, 79-ї оаембр підрозділів прикордонників та нацгвардії. Під час бойових дій влітку 2014 року бійці зведеної роти 2-ої бтгр під час важкого бою поблизу населеного пункту Георгіївка вибили підрозділ псковської десантної дивізії. Так вдалося повернути під контроль стратегічно-важливу висоту. Це дало змогу українським підрозділам контролювати дорогу, що вела до Луганського аеропорту, за який також велися постійні бої. В ході штурму висоти наші хлопці знищили та захопили російські бойові машини, які, до речі, разом з документами військовослужбовців РФ зараз знаходиться в Києві у виставковому залі, як доказ присутності російських військ на території України.

В січні-лютому 2015 підрозділи 30 бригади активно приймали участь в боях на Дебальцівському напрямку за такі населені пункти: Вуглегірськ, Логвинове, Нікішине, Рідкодуб, Чорнухине, Санжарівку, Троїцьке, та безпосередньо - Дебальцеве. Під час бою за Логвинове бійці бригади в меншості взяли в полон 17 бойовиків незаконних збройних формувань.

З лютого 2015 по лютий 2016 підрозділи нашої бригади зайняли оборону на так званій «Світлодарській дузі»: Троїцьке-Миронівський-Луганське-Світлодарськ-Кодема.

З 19 червня 2016 року по кінець червня 2017 року особовий склад бригади з честю виконував поставлені завдання на напрямку Гранітне-Старогнатівка-Новотроїцьке, що поблизу окупованого Докучаєвська.

З жовтня 2017 року по червень 2018 року, підрозділи бригади виконували бойові задачі по стримуванню російської агресії за напрямком: Красногорівка-Мар’їнка-Славне-Тарамчук-Березівка-Новотроїцьке.

З січня 2019 року по вересень 2019 року, підрозділи 30 окремої механізованої бригади ім князя Костянтина Острозького спільно з ОЗСП НГУ «АЗОВ» в складі Об’єднаних сил виконують бойові завдання по стримуванню та відсічі збройної агресії Російської Федерації на «Світлодарській дузі»: Троїцьке-Миронівський-Луганське-Світлодарськ-Новолуганське-Травневе-Гладосове-Зайцеве.

Сотні військовослужбовців бригади удостоєні державних та відомчих нагород, серед яких ордени «Богдана Хмельницького» та «За мужність».

За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоєно почесне звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» трьом офіцерам бригади: Володимир Володимирович Гринюк, Сергій Станіславович Собко та Іван Іванович Віннік.

14 бійців удостоєні звання Народного Героя України, четверо з яких - посмертно.

Командир 30 омбр ім. князя Костянтина Острозького – полковник Гараз Іван Вікторович. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня та відзнакою МОУ «Доблесть і честь».

 

 

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©