СВЯТКУВАННЯ ВЕЛИКОДНЯ

Друк

Великдень – ВЕЛИКИЙ ДЕНЬ – це тисячолітня назва свята, яка тепер означає велике християнське свято Воскресіння Ісуса Христа. Вважається найважливішим християнським святом, що символізує радість з приводу перемоги Ісуса Христа над смертю та вічним забуттям. У цей день ми йдемо до церкви і повертаємося до дому з великою Радістю, несучи кошик “свяченого”. Усі вітають одне одного словами “Христос Воскрес!”, “Воїстину воскрес!”. Родина урочисто сідає за стіл, починаються розговіни, а з ними і неодмінні Великодні обряди.

 

Назва свята Великдень існує лише в українців та білорусів. Поляки називають йогоWielkanoc, а росіяни – Пасха.

У християнському контексті термінологічно вірно називати це свято саме Паска або Пасха, адже назва його походить від назви старозаповітного свята песах, яке відзначали юдеї в пам’ять про звільнення від єгипетського полону.

Великдень – це давнє свято весни, весняного сонця, та природи, що відроджувалась після довгого сну. Свято цілковитої перемоги весни над зимою, перемоги життя над смертю, свято подружньої любові та злагоди в родині.

Постійно турбуючись про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів та дітей з соціальнонезахищених сімей, служба у справах дітей виконавчого комітету Ленінської районної у м. Полтаві ради, в час великодніх свят, з особливою підтримкою, світлом і радістю Воскресіння Господнього, організувала дітям свято.

Свято Великодня нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ і творіння. 

Саме під таким гаслом, 12 квітня 2012 року, завдяки спонсорській підтримці більше 50 дітей вищевказаних категорій традиційно вітали з Великодніми святами у кафе «Каприз». Цього разу на дітей чекав смачний обід: піца, тістечка, цукерки, солодкі напої, фрукти, писанки та пасочки.

Небайдужі громадяни району принесли для дітей одяг, взуття, іграшки.

Діти та дорослі, які взяли участь у святкуванні, отримали велику насолоду та задоволення від подарунків.

Проведений захід висвітлений по міському телебаченню.

Корисні веб-посилання

Friday the 29th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©