Зустріч із державним нотаріусом 3-ї Полтавської державної нотаріальної контори

Друк

23.05.2012 року у відділенні соціально-побутової адаптації територіального центру Ленінського району відбулася інформаційно-просвітницька зустріч із завідуючою третьою Полтавською державною нотаріальною конторою  Шендрик Тетяною Андріївною.


У ході зустрічі з підопічними територіального центру обговорювались наступні питання:                            

1.Консультації нотаріуса по спадщині.

 Підопічних територіального центру цікавило як оформити спадщину, які документи для оформлення спадщини необхідні та якими є норми  оподаткування. А також прийняття спадщини спадкоємцями, які документи необхідно надати  спадкоємцям для отримання свідоцтва про право на спадщину?

2.Консультації нотаріуса з питань дарування нерухомості.

Присутніх  цікавило, які документи потрібні при зверненні до нотаріуса для оформлення договору дарування квартири? Чи обов’язково нотаріус повинен бути державним?

3.Консультації нотаріуса з питання оформлення заповіту.

 Які документи для оформлення заповіту. Питання обов’язкової частки у спадщині. Процедура прийняття спадщини за заповітом. Де можна посвідчити заповіт.

4.  Консультація щодо міжнародного спадкування.

Оскільки в останні роки питання міжнародного спадкування стало досить актуальним, нотаріус детально розповіла про існуючу процедуру та новини законодавства щодо нього, особливо у оподаткуванні спадщини для іноземних громадян.  

Тетяна Андріївна роз’яснила, які документи потрібно надати нотаріусу для оформлення кожного з видів нотаріальних процедур і який порядок їх здійснення та строки їх виконання.  А також зазначила, що для здійснення необхідних юридичних процедур можна скористатися послугами як державного так і приватного нотаріуса.

Корисні веб-посилання

Friday the 29th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©